U novoj emisiji Put srca, koja se emitira na Radiopostaji MIR Međugorje, urednice i voditeljice Paula Tomić govorilo se na temu "BORBA ZA ŽIVOT".

Od 15. listopada do 15. studenog obilježava se MJESEC KNJIGE! Budući da emisija PUT SRCA promiće stavove života, ljubavi i žrtve, u ovoj emisiji spajamo ove dvije stvarnosti - važnost pisane riječi i snažno svjedočanstvo o borbi jedne majke i jednog djeteta za život!

U emisiji smo zato ugostili jednu majku ali i književnicu: gospođu Marinu Kljajo-Radić.

Martina je rođena u Mostaru, živi u Bijelom Polju, a radi kao profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Afirmirana je književnica čije su pjesme zastupljene u više antologija u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Marina je i majka šestero djece.

Pozvala sam je u emisiju kako bi malo s njom popričala o njezinom romanu za mlade pod nazivom „Borba za život“. U recenziji piše kako je ovaj njezin roman tematski nešto novo u književnosti za djecu zato što je pisan ne samo iz pozicije nego i iz iskustva majke koja je odlučila roditi dijete usprkos protivljenju sredine u kojoj živi, prognozama liječnika, koje nisu najbolje, pa i uz rizik vlastitoga života. Sve to, međutim, prožeto je i doživljavanjem djeteta, koje od prvoga otkucaja srca ima samo jednu želju – a to je život.

Na završetku svoje knjige, autorica kaže: „Moja je borba za život bila borba za ljubav, i to onu koja je čista, nepresušna, blagotvorna i spasonosna, koja ima moć iscjeljenja, ljubav koja djeluje na kamene duše i nježno ih mijenja i oblikuje kao Neretva svoje oblutke.“ (citat iz knjige „Borba za život“)

Neka stoga ovo svjedočanstvo, kao i ova knjiga bude na ohrabrenje i poticaj svima nama da se dopustimo oblikovati od Ljubavi. Tko zna kakav prekrasni oblutak ćemo postati zahvaljujući našim odlukama za život! To ćemo otkriti jednoga dana u Nebu. Trebamo samo vjerovati!

RSS Feed

Medjugorje-info.com uses cookies to improve functionality of website and to adjust advertising system.