Top ljestvica najtraženijih naslova u knjižarama

Verbum u svibnju donosi deset vrijednih i zanimljivih preporuka za čitatelje. Na vrhu top ljestvice najtraženijih naslova u travnju smjestila se prva knjiga-intervju pape Franje "Božje je ime Milosrđe", uvjerljivo najtraženija knjiga ove godine, u kojoj se papa jednostavnim i izravnim riječima obraća svakom čovjeku, svima koji traže smisao života, nutarnji mir te lijek za tjelesne i duhovne rane.

Na drugom je mjestu "Youcat Biblija za mlade", prva Biblija s predgovorom pape Franje, vrlo privlačnog izgleda, koja sadrži bogat izbor tekstova iz Biblije tj. Staroga i Novoga zavjeta, zatim uvode u svaku od biblijskih knjiga, tekstove koji objašnjavaju mnoge biblijske pojmove i događanja, te obogaćujuće citate svetaca, papa, duhovnih velikana itd., a posebnost su i poticajna osobna iskustva i životna svjedočanstva mladih ljudi.

Na trećem je mjestu knjiga "Apostol Božjega milosrđa" koja donosi životopis sv. Leopolda Bogdana Mandića iz pera njegova kapucinskog subrata Giovannija Lazzara. U njoj je, osim prikaza života ovoga omiljenog sveca, donesen i njegov duhovni profil poticajan za sve čitatelje.

Na četvrtom mjestu nalazi se roman "Gospodar svijeta" Roberta Hugha Bensona, po mnogima najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, čije je nedavno objavljeno i četvrto izdanje na hrvatskom jeziku.

Na petom mjestu smjestio se roman "Polje milosti" Tesse Afshar. Utemeljena na biblijskoj priči o Ruti ovaj roman nezaboravna je priča o ljubavi koja konačno mijenja tijek Izraelove sudbine i budućnosti cijeloga svijeta.

Na šestom je mjestu knjiga "Dokazi nadnaravnoga", dvojca Górny i Rosikoń, autora svjetske uspješnice "Svjedoci otajstva", koji vode na putovanje koje istražuje nadnaravne fenomene i čuda poput čudesnih ozdravljenja, fenomena stigmi, neraspadnutih tijela svetaca, slike Gospe Guadalupske, čudesnih uslišanja molitava, euharistijskih čuda i života bez jela i pića.

Slijedi drugi nastavak jutarnjih propovijedi pape Franje u kapeli Doma sv. Marte "Uzdignimo srca", a knjiga je objavljena nakon što je s velikim zanimanjem prihvaćen prvi svezak tih propovijedi objavljen pod naslovom "U potrazi za pravim blagom". U ovomu svesku Papa progovara o raznim temama koje pokrivaju gotovo sva područja vjerskoga života: lik Krista Spasitelja, ljepotu opraštanja, značenje sakramenta pomirenja, licemjerje kod kršćana, Crkvu, pobožnost Mariji i mnoge druge.

Na osmom je mjestu knjiga Manfreda Lütza "Užitak života" koja progovara o teroru dijete, manije zdravlja i kulta fitnessa te podučava umjetnosti življenja.

Na devetom mjestu smjestila se knjiga Francesca Vaiasusa "Moje opsjednuće", napisana u suradnji s novinarom Paolom Rodarijem, koja donosi osobnu ispovijest čovjeka koji je sam bio opsjednut i koji je, nakon duge i teške bitke, doživio potpuno oslobođenje.

Na desetom mjestu top ljestvice najtraženijih naslova u knjižarama Verbum u svibnju smjestila se knjiga Jasona Everta "Teologija tijela za nju / Teologija tijela za njega" koja sabire dvije knjige u jednu, a svrha im je ohrabriti čitatelje da nauče istinu o vlastitome tijelu, te da otkrijete istinu o tijelu suprotnoga spola s ciljem otkrivanja ljepote i otajstva ženstvenosti te snage i poslanja muževnosti.

RSS Feed

Medjugorje-info.com uses cookies to improve functionality of website and to adjust advertising system.