U Svetištu Majke Božje Trsatske koje ove godine obilježava 40 godina od kako je sveta Majka Terezija posjetila trsatski brijeg, 22. rujna svečano je otkriven i blagoslovljen njezin kip u prostoru ispred crkve.

Kako su na mrežnim stranicama Svetišta Majke Božje Trsatske izvijestili, svečanosti su prisustvovali brojni uzvanici, a svetu misu i blagoslov predvodio je mons. Lush Gjergji, generalni vikar prizrenske i prištinske biskupije. Svi oni koji su prisustvovali ovoj svečanosti imali su priliku čuti kako o Majci Tereziji govori onaj koji je neko vrijeme i proveo s njom, a to je sam mons. Gjergji koji je naglasio kako ne trebamo samo promatrati ono što je Svetica iz Kalkute činila, nego i mi moramo živjeti njezinim životom na poseban način približavajući se malenom čovjeku. Ispričao je priču kako je jednom prilikom bio u klanjanju s Majkom Terezijom te ga je ona nakon petosatnog klanjanja pozvala riječima: „Idemo sada tražiti Isusa na ulicama.“ Nakon toga su se uputili na ulice gdje su susretali bolesne i gubave osobe u kojima je svetica prepoznavala Isusa. Na kraju ga je pitala: „I kakav vam je Isus u našem kvartu?“ Mons. Gjergji je ovdje stao i rekao nam kako smo svi pozvani zapitati se kakav je Isus u našemu kvartu.

Ispred crkve Majke Božje Trsatske nalazi se i kip svetog Ivana Pavla II. koji je bio prijatelj sa svetom Majkom Terezijom. Oni će biti poticaj svim hodočasnicima da je ovo mjesto uistinu važno za sve ljude, ali i poziv da se na način na koji su nam oni pokazali odnosimo prema Isusu, zaključuje se na mrežnim stranicama Svetišta Majke Božje Trsatske.

RSS Feed

Medjugorje-info.com uses cookies to improve functionality of website and to adjust advertising system.