Kad mislimo na fra Slavkovo djelo i djelovanje, obvezatno nam u pamet dolazi riječ srce, koju je često koristio u svom govoru i pisanoj riječi: molite srcem, postite srce, slavite Misu srcem, klanjajte se srcem…

Tako je mogao govoriti, i pisati, jer je sve činio srcem – živio je srcem, molio srcem, drugoga prihvaćao srcem, pomagao srcem, davao se srcem, a sve srca prepuna povjerenja u Gospodina i Kraljicu Mira. I tako razdijeljeno drugima, fra Slavkovo je srce prestalo kucati 24. studenoga 2000. između 14. i 13. postaje, na Križevcu, dok se vraćao nakon završene pobožnosti križnoga puta.

U hladno popodne i večer toga dana vijest o iznenadnoj fra Slavkovoj smrti zaledila je srca njegovih prijatelja, međugorskih hodočasnika diljem svijeta. Svatko se pitao: Kako je to moguće?!

Još je toga jutra snimio emisiju na Radiopostaji „Mir“, slavio sv. Misu, govorio hodočasnicima! No već sutradan, u redovitoj poruci preko Marije Pavlović-Lunetti Gospa je brojnima otoplila srca svojom porukom: „…vaš brat Slavko se rodio u nebo ,i zagovara za vas.“

I budući da nam je Gospa obećala njegov zagovor, u ovih devet dana prije njegove obljetnice smrti na Križevcu utecimo mu se molitvom, i to molitvom srcem. On bi to najviše volio. I još bi više volio da ovih devet dana mi molimo za Gospine nakane, a prepustimo Gospi da se Ona moli za nas – kako bi se u našem životu, u nama i po nama vršila Božja volja.

UPUTE ZA MOLITVU:
1) PROČITATI PREDLOŽENO RAZMIŠLJANJE preuzeto iz knjige fra S. Barbarić: „Poruka za sadašnji trenutak“
2) MOLITI JEDAN MISTERIJ KRUNICE (radosna otajstva ili žalosna otajstva ili slavna otajstva ili otajstva svjetla)
3) ZAVRŠNA MOLITVA

2. Dan

RAZMIŠLJANJE:
Osnovna je istina o čovjeku da je on stvorenje Božje, stvoren na sliku i priliku Božju. Stoga je osnovna potreba čovjeka biti otvoren svome Stvoritelju, kao što je svakom djetetu uvjet za život da bude u kontaktu sa svojim roditeljima. Svako zatvaranje pred roditeljima ili odbijanje roditeljske ljubavi znači za dijete smrt. Marija zna u kakvu su stanju njezina djeca, zato nas sve poziva da se otvorimo Bogu stvoritelju. To je uvjet da čovjek, stvorenje Božje može živjeti i djelovati, rasti i razvijati se. (str. 167)
OTAJSTVO GOSPINE KRUNICE

ZAVRŠNA MOLITVA:
Bože, Oče svemogući,
budi blagoslovljen i hvaljen po svojemu Sinu Isusu Kristu,
u kojem si nam objavio blizinu svoga milosrdnog srca.
Mi ti zahvaljujemo za život našega brata fra Slavka.
On je kao svećenik slavio tvoju ljubav u otajstvima vjere
i ljudima djelatno svjedočio o tvojoj ljubavi.
Daj da i mi, prodahnuti istom Ljubavlju,
znamo u bližnjemu i potrebnomu vidjeti lice Gospodinovo.
Po zagovoru Blažene Djevice Marije,
čuvaj nas i prati svojim blagoslovom.
Po Gospodinu našemu Isusu Kristu,
koji s tobom živi i kraljuje u jedinstvu Duha Svetoga,
Bog, po sve vijeke vjekova. Amen.

RSS Feed

Medjugorje-info.com utilizza i cookie per migliorare la funzionalità del sito web e per regolare sistema di pubblicità.